Activiteiten 2014

09-11-2014 - DAIS Zwemmeeting in Ternat

Op zondag 9-11-2014 hebben 3 zwemmers: Carolien, Dean en Bram deelgenomen aan de zwemmeeting in Ternat. Proficiat aan de atleten en vooral aan Bram die een mooie 4e en 5e plaats behaalde. 
Klik hier voor de volledige uitslag en het verslag

13-09-2014 - Special Olympics Europese Zomerspelen in Antwerpen

In 2014 mocht Special Olympics Belgium de Europese Zomerspelen organiseren in Antwerpen.
3 atleten van de Sportclub en hun coach werden geselecteerd om hieraan deel te nemen. 
Klik hier voor hun avontuur. 

De organisatie van dergelijke spelen vraagt heel wat voorbereiding, in het bijzonder de opvang van de buitenlandse delegaties. Dit werd het Host Town Programma (HTP-programma) genoemd
Hiervoor deed Special Olympics Belgium een oproep aan gemeenten en steden. Overijse ging in op deze oproep en ving de delegatie van Denemarken op.
Klik hier voor meer info over het HTP van Overijse

11-07-2014 - Gothia Cup Zweden - Kim Källström Trophy in Göteborg

Onze voetbalploeg werd uitgenodigd door Special Olympics België om deel te nemen aan de Kim Källström Trophy in Göteborg in Zweden. De Gothia cup is een internationaal tornooi voor personen met een mentale beperking georganiseerd en ondersteund door de bekende Zweedse voetballer Kim Källström.
Deze gelegenheid konden we niet laten voorbijgaan en we trokken met de voetballers en coaches naar Göteborg waar we een fantastiche tijd hebben beleefd. En onze voetballers deden het niet slecht want ze behaalden de 2e plaats.
Klik hier voor het verslag en hier voor foto's van Aankomst in en bezoek van Göteborg, de Openingsceremonie, de Ploegen en de Beker

29-05-2014 - Special Olympics Nationale Activiteiten - Atletiek - Bocce

Om de kans te geven aan atleten, die niet meedoen met de Europese Zomerspelen in september, toch een tornooi te spelen, werden op 29 mei Atletiek en Bocce georganiseerd in het sportcentrum Den Uyt in Mol. Onze atleten behaaden een schitterend resultaat.
Klik hier voor het verslag. hier voor foto's van Atletiek en Bocce.

18-05-2014 - Belgisch Kampioenschap G-sport / Zwemmen in Charleroi

Op 18-05-2014 heeft onze zwemster Kim Mariën deelgenomen aan de finale van het Belgisch Kampioenschap G-sport / Zwemmen in Charleroi. Zij was hiervoor geselecteerd op basis van haar goede resultaten op de verschillende Special Olympics National Games.
Kim behaalde zilver op de 50m en werd verdienstelijk 4e op de 100m.
Klik hier voor foto's van Kim en hier voor meer info over het kampioenschap.

01-05-2014 - 9e Atletiekmeeting Memorial Erik Vermeiren in Vilvoorde

Zoals vorige jaren hebben we met een aantal atleten deelgenomen aan de 9e atletiekmeeting Memorial Erik Vermeiren in het stadion Drie Fonteinen te Vilvoorde. Wij namen deel aan atletiek, softbalwerpen en kogelstoten.
Klik hier voor de resultaten en hier voor foto's van onze atleten in actie

15-02-2014 - 10-jarig jubileumtornooi Fris

Op 15-02-2014 namen onze voetballers deel aan het 10-jarig jubileumtornooi van Fris in Dilbeek op de Campus Parnasse. Klik hier voor het verslag.